VAN ONTWERP TOT REALISATIE

Bouw- of verbouwplannen worden concreet met een bouwtekening. Het geeft u een goed beeld van de eindsituatie, de gemeente of welstandscommissie heeft het nodig voor de bouw- of verbouwvergunning en uw aannemer gebruikt het om een goede begroting te kunnen maken. Hoe concreter de bouwtekening des te sneller het vervolgproces gaat. Het is daarom aan te bevelen het tekenwerk uit te besteden aan iemand met verstand van bouwen. Met onze ruim 20 jaar aan ervaring helpen wij u graag bij het teken- en rekenwerk van uw verbouwing of bouwproject.

Ook het bouwen van een luchtkasteel vergt een goed architect.

Karel Jonckheere

Verstand van tekenen én bouwen

Omdat Bureau Bring is ontstaan uit een bouw- en aannemersbedrijf weten we precies waar een goede bouw- of verbouwtekening aan moet voldoen. Doordat we er met een bouwtechnisch oog naar kijken, en eigenlijk alvast meedenken met uw aannemer, komt u later niet voor onaangename verrassingen te staan. Bovendien kunnen we het bouwproces aanzienlijk versnellen en efficiënter laten verlopen als we de bouwtekening voorzien van een werkomschrijving voor uw aannemer. Wanneer u trouwens nog geen geschikte aannemer heeft gevonden kunnen wij u hier ook bij ondersteunen. Ons bureau is gevestigd in Ureterp, vlakbij Drachten, dus we hebben goede contacten met aannemers en bouwbedrijven in Friesland, Groningen, Drenthe en de Kop van Overijssel.

Voordat we beginnen met tekenen beoordelen we de bestaande situatie, luisteren we naar uw wensen en zoeken we naar eventuele uitdagingen, beperkingen en mogelijkheden. We starten met een snelle schets en werken dit uiteindelijk uit tot een volledige bouwtekening met gebruikmaking van Computer Aided Design (CAD). We kunnen bovendien een 3D-tekening maken zodat u een levensecht voorbeeld van het eindresultaat krijgt.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAGEN

Verstand van tekenen én rekenen

De berekening is minstens zo belangrijk als de tekening. Het kan er allemaal prachtig uitzien, maar het moet natuurlijk wel binnen uw budgettaire mogelijkheden passen. Omdat we een achtergrond als bouwer en aannemer hebben kunnen we tijdens het tekenen al een goede kostenberaming maken. Dat hoeft u dus niet apart door een aannemer te laten doen.

Sinds de invoering van BENG (NTA8800) in januari 2021 is het verplicht om naast een bouwtekening een berekening van de energiebelasting van uw woning, kantoor of bedrijfspand toe te voegen aan uw bouw- of verbouwaanvraag. Doordat Bureau Bring ervaring heeft met BENG-rapportages nemen wij deze berekening meteen mee. Ook de bouwbesluitberekeningen zoals daglicht- en ventilatieberekening kunnen wij voor u verzorgen. Nog iets nieuws: de MPG-berekening.  MPG staat voor MilieuPrestatie Gebouwen en is tegenwoordig vereist bij een vergunningsaanvraag. Zo bent u ervan verzekerd dat u een compleet pakket bij uw gemeente indient en dat uw bouw- of verbouwplannen voldoen aan de meest actuele duurzaamheidseisen en energienormen.

U kunt ons ook benaderen als u de bouwtekening van uw architect of de offerte van uw aannemer deskundig wilt laten beoordelen of narekenen.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAGEN

Bureau Bring is er ook voor aannemers en bouwbedrijven

De kennis die wij hebben op het gebied van teken- en rekenwerk delen wij graag met bouwbedrijven, aannemers en projectontwikkelaars. Wij kunnen namens uw bedrijf bouwtekeningen en 3D-ontwerpen maken, de calculaties en begrotingen van u overnemen en bouwprojecten on-site begeleiden. Dit geldt ook voor grote nieuwbouwprojecten.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAGEN